3 Dagar

Tanzania

3 dagars Wildlife safari, som specifikt inkluderar Tarangire nationalpark, Manyara sjön nationalpark och Ngorongoro kratern, har designats för att erbjuda ett kort men intensiv Tanzania nord krets safariupplevelse. Det är en kortare men äventyrlig safari som ger dig minnen som varar livet ut.

Ingår

SolnedgångTanzania

Mer information

Dagsplanering

Vid din ankomst till Kilimanjaro flygplats kommer din Safariguide att vänta på dig med ett varm & välkomnande leende.
Han hjälper dig att gå ombord på ditt bekväma fordon när han tar dig till ditt hotell i Arusha där du kommer att ha en övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Arusha stuga – Bed and breakfast.

Safariguiden hämtar dig från din stuga efter frukost, på din fyrhjulsdrivna Safari-jeeptur till Tarangire nationalpark. Parken är mest känd för sin elefantvandring, fågelskådning och lugna autentiska safariatmosfär i en unik omgivning av baobabträd. 

Du kommer att njuta av en game drive och utforska parken. Lunch blir det på en picknickplats med utsikt över floden Tarangire. 

Fortsätter senare till stugan för middag och övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Manyara Secret / Helpension.

Tidigt på morgonen träffar du din lokala guide och tar en cykeltur vid Manyara sjön (utanför parken). Leden leder genom bananplantager till stranden av Manyara sjön, och sedan följer vi strandlinjen. Vi cyklar bredvid flockar av flamingor och pelikaner. Flockar av gnuer, Zebror och giraffer brukar beta runt sjöns slätter. Turen är cirka 3-3 1/2 timmar. 

Sen återvänder vi till lägret för frukost och avkoppling en stund. Alternativt, Mto wa Mbu byns naturvandring – träffa också din lokala guide och gå på en kulturell upplevelse- och naturvandringssafari. Mto wa Mbu byn tros vara en av de enda platserna i Tanzania där det finns representanter från alla 120 stammar som lever lyckliga sida vid sida. 

Även om namnet översätts till ”Myggfloden”, på grund av den permanenta vattenkällan i byn, har vi lyckligtvis inte sett många myggor. Din guide är mycket sannolikt från själva byn så du kommer att ha en unik möjlighet att se samhället genom hans ögon. Under ditt besök får du en bra känsla för den sociala sidan av byn – bananodlingarna, fräsmaskinerna, skolorna, marknaderna och kyrkor. 

Din guide svarar gärna på alla frågor du kan ha och hjälper dig att få en förståelse för det inre arbetet i denna typiska Tanzaniska gemenskap. Sedan återvänder vi till lägret för brunch och sedan avresa till Manyara nationalpark sjön för game drives. 

Fortsätter senare till stugan belägen i Karatu för middag och övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Ngorongoro gårdshus / Liknande – Helpension.

Efter tidig frukost kör vi till Ngorongoro, vid ankomst och efter formaliteter går vi in i parken och gå ner till kratergolvet för att titta på vilt. 

Med sitt rikliga vatten, utmärkta bete och det naturliga skydd som de tätt bevuxna kraterväggarna ger, gör att Ngorongoro kratern skyddar över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen. 

Lunchen intas på en picknickplats inne i kratern.
Efter en fantastisk dag bestiger vi kratern och kör tillbaka till Arusha och fortsätter till Kilimanjaro flygplats för ditt vidare flygarrangemang.

5 Dagar

Tanzania BIG 5 Safari

Resesammanfattning

Denna fantastiska safari tar dig till de bästa safaridestinationerna i Tanzania för att bevittna det höga koncentration av vilda djur inklusive de fem stora och vid vissa tider på året, den världsberömda ”Stora gnumigrationen”.

Upplev de vilt fyllda slätterna i den berömda Serengeti nationalpark en oändlig slätt och hem för gnuernas migration och världens största intakta vulkaniska kaldera och hem till den högsta tätheten av storvilt i Afrika – Ngorongoro-kratern.

Ingår

Elefanter

Mer information

Dagsplanering

Avstånd: 55 km/ ca. 1 timme på asfalterad väg. Vid din ankomst till Kilimanjaro flygplats kommer ditt Lifetime Safari Team att vänta på dig med ett varmt välkomnande leende. Idag kommer du att ha en förare som hjälper dig att gå ombord på ditt bekväma fordon när han tar dig till ditt hotell i Arusha.

Boende: Mellanbudget – Arusha Planet stuga / liknande – Bed and breakfast.

Avstånd: 355 km / ca. 6-7 timmar med game drive på vägen från Ngorongoro-reservatet. Efter frukost beger vi oss mot Serengeti nationalpark, genom den vackra högt belägna jordbruksmarken Karatu och Ngorongoro naturskyddsområde. 

Vi lämnar höglandet bakom oss och går ner i hjärtat av det vilda Afrika – Serengeti national park – med sina oändliga slätter, rullande i fjärran så långt som ögat kan se. Vi beger oss till det centrala parkområdet, känt som Seronera-området, ett av de rikaste djurlivsmiljöer i parken, med floden Seronera, som ger en värdefull vattenkälla till detta område och drar därför till sig vilda djur som är väl representativa för de flesta av Serengetis arter. 

Vi anländer i tid för lunch och njuter av en eftermiddagssafari i Serengeti nationalpark. På kvällen anländer vi till ditt boende för kvällsfritid, middag och övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Serengeti Vildmark läger – Helpension.

Idag är dagen då du kan ha möjlighet att ta en luftballongtur i gryningen när solen gyllene strålar lyser upp Serengetis plan”- (mot extra kostnad) Efter frukost avgår du för en heldags game drive och utforskar Serengeti när vi är på jakt efter vilda djur. Serengetis ekosystem är hem för de ”fem stora” (lejon, afrikansk elefant, uddbuffel, leopard, noshörning). 

De andra huvudarterna inkluderar zebra, gnuer, olika arter av gaseller och antiloper, giraffer, geparder, hyenor, elefanter, flodhästar, krokodiler och vissa primatarter som vervet apor och olivbabianer. Det är också ett endemiskt fågelområde, med totalt 505 arter dokumenterat hittills. 

På sen eftermiddag kör vi tillbaka till ditt boende. Efter vi fräschar upp mysigt runt lägerelden och njuter av att dela berättelser om dagens djurliv i väntan på middag.

Boende: Mellanbudget – Serengeti vildmark läger – Helpension.

Avstånd: 145 km / 3h 30min med game drive på väg från Ngorongoro-reservatet alternativt kan du ha en soluppgång game drive och leta efter stora katter medans dem jagar; de jagar aktivt under tidig morgon. 

Sedan återvänder vi till lägret för frukost. Du fortsätter sedan med en på vägen game drive från Serengeti till Ngorongoro och njuter av det avkopplande landskapet längs vägen. 

På sen eftermiddag anländer vi till din logi för kvällsfritidsmiddag och övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Ngorongoro Sopa stuga.

Avstånd: 245 km / 4 timmar på asfalterad väg (190 km till Arusha). 
Vid soluppgången kör du ner till kratergolvet för game drive.
Med sitt rikliga vatten, utmärkt bete och naturligt skydd från de tätt bevuxna kraterväggarna, ger kratern skydd åt över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen. 

Lunch kommer att intas på en picknickplats inne i krater. Efter dagens spänning kommer du att ha en picknicklunch vid parkens berömda flodhästpool. 

Därefter kör du tillbaka till Arusha och fortsätter till flygplatsen för ditt vidare flygarrangemang. Slutet på Tanzania äventyrssafari.

7 Dagar

7 Dagar Tanzania Äventyrssafari (Landskap, natur & migration utforskning)

Ingår

VildmarkenTanzania

Mer information

Dagsplanering

Avstånd: 55 km/ ca. 1 timme på asfalterad väg. 

Vid din ankomst till Kilimanjaro flygplats kommer ditt Lifetime Safari-team att vänta på dig med ett varmt välkomnande leende.
Idag kommer du att ha en förare som hjälper dig att gå ombord på ditt bekväma fordon när han tar dig till ditt hotell i Arusha.

Boende: Mellanbudget – Arusha stugan – Bed and breakfast.

Avstånd: 120 km/ ca. 2-2:30 timmar med en på vägen-game drive. Efter frukost kommer din safariförarguide att hämta dig från din stuga och köra dig i din privata 4×4 safarifordon till Tarangire nationalpark. 

Parken är mest känd för sin elefantvandring, fågelskådning och lugn autentisk safariatmosfär i en unik omgivning av baobabträd. Vi kommer att njuta av en game drive och utforska parken. 

Lunchen intas på en picknickplats med utsikt över Tarangire floden. 

På sen eftermiddag tar din chaufför dig på en solnedgång på en speciell plats i parken för att njuta av utsikten över det vackra landskapet med solnedgångens färger. 

Senare kör dig till ditt boende för kvällen fritid, middag och övernattning.

Efter frukost kör du till Ngorongoro i Ndutu-området.
Ndutu bildar en del av rutten för årliga migrationen av mer än 2 miljoner gnuer och tusentals zebror, antiloper och gaseller.
Ndutu är också hemmaplan för 6 arter av stora katter – lejon, leopard, gepard, caracal, serval och vildkatter Kalvningssäsongen är verkligen en anmärkningsvärd tid i Tanzania och har så mycket att erbjuda alla safaribesökare som vill se något annat än den vanliga flodkorsningen. 

Kalvning sker vanligtvis mellan mitten av januari till mars varje år. I början av januari börjar flockarna att ta sig söderut på Serengeti (Ndutu-området) efter att regnet börjar falla. Kalvningssäsongen är också en tid där det finns gott om avlivningar på grund av det stora antalet utsatta kalvar. 

När du når Ndutu-området kommer du att börja din dag med på vägen game drive till ditt boende för varm lunch, därefter avresa för solnedgångssafari. Svepande gräsmark i Ndutu täcker regionen som gradvis bleknar in i Serengeti. 

På kvällen kommer du till ditt tältläger för kvällsfritid, middag och övernattning. 

Boende: Mellanbudget – Acacia migration läger – Ndutu med helpension.

Vid soluppgång har du möjlighet att ta ett luftballongäventyr över Ndutu-slätten -ballongäventyret är en enastående möjlighet att njuta av fågelperspektiv av den fenomenala svepningen av slätterna nedanför. Små små prickar strövar över det mångsidiga landskapet och när du kommer närmare är du en åskådare till den mest magnifika utsikten över dom dramatiskt randiga svart vita zebrorna, enorma och gråa elefanter som slingrar sig till ett vattenhål, vårtsvin som söker föda i den gräsbevuxna buskmarken och subtila sus från gyllene svansar som avslöjar lejonen där dom ligger och lurar under skuggiga träd.

 ”Ballongsafari-äventyret börjar tidigt på morgonen ungefär klockan 05.00 när du lämnar din stuga. Det är fortfarande mörkt och du kan ha turen att se nattdjur på väg till lanseringsplatsen. När du kommer fram möter du din pilot och se hur din ballong blåses upp och förbereds för uppskjutning. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång och demonstration av ombordstignings- och landningsposition går du ombord på din ballong och lyfter av! Går upp när solen går upp så flyter din ballong i vilken riktning dagens vindar än är på väg över detta underbara område. 

Din pilot kommer att använda varierande höjder och luftlager för att navigera ballongen över detta fantastiska område och se de vilda djuren och njuter av utsikten runt omkring. Vi siktar på att flyga i ungefär en timme, beroende på förhållandena. 

Efter landning firar du in på traditionellt sätt med en champagnetoast innan du beger dig till en speciell frukost i bushen under en akacia träd” Efter champagnebusken även om du väljer ballongsafari eller normal frukost på stugan avgår du för en safari rutt medan du bevittnar migrationerna. 

Under game drives kommer du att kunna se det bördiga Ndutu slätter förvandlas till kalvningsplatser och kalvfödsel för den stora migrationen. Detta lockar också massor av rovdjur som jagar sårbara unga gnuer. Att se livets cirkel ha sin gång kommer att vara en oförglömlig upplevelse etsad för livet. 

Efter lunch är du på väg till Serengeti nationalpark. Kvällsfritid, middag och övernattning på ditt valda boende. 

Boende: Mellanbudget – Serengeti Acacia central läger – Helpension.

Morgonstunden i Serengeti är en upplevelse värd att Uppleva. Du kommer att vakna upp omgiven av förtrollade ljud och lukten av vildmarken medans du stirrar på en magnifik hisnande soluppgångs vy i det oändliga Serengetis slätter. 

Varje ögonblick på safari är extraordinär, men vissa ögonblick sticker verkligen ut. En avslappnad frukost i hjärtat av Serengeti är just ett sådant ögonblick, din privata bushfrukost på en tidig morgon, innan du kör genom gryningen till en favoritplats varifrån du kan se solen gå upp – Rongai Hill. 

Bara du plus din kock och din chaufför, som serverar en varm måltid och en mängd läckra bufféer av delikatesser. Efter frukost, fortsätter vi med en heldags game drive och utforskar Serengeti på jakt efter vilda djur. Serengeti nationalpark är ett världsarv som har många attraktioner än någon annan nationalpark i Afrika. 

Den stora migrationen, The Big Five, Unika fågelsamlingar, Utrotningshotade arter, Högsta koncentration av köttätare och växtätare, natursköna och spektakulära landskap är några av attraktionerna man kommer att stöta på! 

Boende: Mellanbudget –  Serengeti Acacia central läger – Helpension.

Soluppgång game drive, letar efter stora katter medan de jagar, de jagar aktivt under tidig morgon. Sedan fortsätter vi med på-vägen game drive från Serengeti till Ngorongoro och njuter av det avkopplande landskapet längs vägen. Efter en stund avkoppling i stugan, OM vädret TILLÅTER – går vi sen en eftermiddagspromenad längs kraterkanten. Detta är den guidade turen runt Ngorongoro krater-kanten. 

Njut av en lätt 90- minuters djurlivspromenad runt stugan och kraterkanten med vår bosatta naturforskare. På detta rent pedagogiska rundtur, kommer du att se en mängd fågelarter, vilda djur, växter och blommor samtidigt som du njuter av spektakulär utsikt över kratergolvet. 

Därefter solnedgångupplevelse vid Ngorongoro kratern rim – Detta är en viktig del av traditionellt safariliv, konceptet med att dricka drinkar medan du ser solen gå ner går du tillbaka till tiden av de stora safarin på 1920-talet, som alla innehöll servering av elegant ”bush” cocktails mot oförglömlig bakgrund av den afrikanska solnedgången. 

Perfekt tid att starta när solen börjar sin nedgång, vilket på ekvatorn vanligtvis är runt 18.00, Ngorongoro solnedgång börjar med en försiktig bilresa till en naturskön plats vid kraterns kant, där stolar, lampor, lägereld och bushbar med cocktailsnacks redan har satts upp. Njut av det hisnande erfarenheten. 

Återvänd senare till din stuga som ligger inne i Ngorongoro-skyddsområde, fritid, middag och övernattning.

Boende: Semilyx: Ngorongoro Serena stuga – med helpension – inbäddat på kraterkanten med perfekt utsikt mot kratern.

Vid soluppgången kör vi ner till kraterbotten för att beskåda vilda djur. Med sitt rikliga vatten, utmärkt bete och naturligt skydd från de tätt bevuxna kraterväggarna, ger kratern skydd åt över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen.

Lunch kommer att intas på en picknickplats inne i kratern. På eftermiddagen går vi upp i kratern och kör tillbaka till Arusha. 

Vi fortsätter till flygplatsen för din kvälls flyg till din nästa destination. Slutet på Tanzania äventyr Karibu Tena Tanzania.

7 Dagar

7 Dagar Tanzania Äventyrssafari (Landskap, natur & utforskning av djurlivet).

Ingår

Kilimanjaro

Mer information

Dagsplanering

Avstånd: 55 km/ ca. 1 timme.
Vid din ankomst till Kilimanjaro flygplats kommer ditt Lifetime Safari-team att vänta på dig med ett varmt välkomnande leende.

Idag kommer du att ha en förare som hjälper dig att gå ombord på ditt bekväma fordon när han tar dig till ditt hotell i Arusha.

Boende: Mellanbudget: – Arusha Planet stuga – Bed and breakfast.

Avstånd: 120 km/ ca. 2-2:30 timmar.
Efter frukost kommer din safariförarguide att hämta dig från din stuga och köra dig i din privata 4×4 safarifordon till Tarangire nationalpark. Parken är mest känd för sin elefantvandring, fågelskådning och lugn autentisk safariatmosfär i en unik omgivning av baobabträd.

Vi kommer att njuta av en game drive och utforska parken. Lunchen intas på en picknickplats med utsikt över Tarangire floden.

Fortsätter med game drive till slutet av dagen, du kör till ditt boende vid Mto wa Mbu (Manyara) till middag och övernattning.

Boende: Mellanbudget: Manyara Secret – Helpension.

Tidigt på morgonen träffar du din lokala guide och tar en cykeltur vid sjön Manyara l (ut ur parken). Leden leder genom bananplantager till sjöns strand Manyara, och sedan följer vi strandlinjen. Vi cyklar bredvid flockar av flamingor och pelikaner. flockar av gnuer, zebror och giraffer brukar beta runt sjöns slätter. Resan är cirka 3-31/2 timmar.

Sedan återvänder vi till lägret för frukost och avkoppling en stund. Efter att ha kopplat av en stund, avgår du till Mto wa Mbu byns naturvandring. Återigen, så träffar du din lokala guide och går på en kulturell upplevelse och naturvandringssafari. Mto wa Mbu byn tros vara en av de enda platser i Tanzania där det finns representanter från alla 120 stammar som lever lyckliga sida vid sida. 

Även om namnet översätts som ”Myggfloden”, på grund av den permanenta vattenkällan i byn, har vi Lyckligtvis inte sett många myggor. Din guide är mycket sannolikt från själva byn så du kommer att ha en unik möjlighet att se samhället genom hans ögon. Under ditt besök kommer du att få en bra känsla för den sociala sidan av byn – bananodlingarna, fräsmaskinerna, skolorna, marknaderna och kyrkor. 

Din guide svarar gärna på alla frågor du kan ha och hjälper dig att få en förståelse för det inre arbetet i denna typiska Tanzaniska gemenskap. 

Sen tillbaka till boendet för kvällens fritidsmiddag och övernattning. Boende – Mellanbudget: Manyara Secret – Helpension

Avstånd: 205 km/ ca. 4-5 timmar. Efter en tidig frukost kör vi direkt till Serengeti nationalpark, genom det vackra högt belägna jordbruksmark i Karatu och Ngorongoro naturvårdsområde.

Vi lämnar höglandet bakom oss, så går vi vidare till hjärtat av vilda Afrika – Serengeti nationalpark – med sina oändliga slätter, rullande i fjärran så långt som ögat kan se.

Vi beger oss till det centrala parkområdet, känt som Seronera-området, ett av de rikaste djurlivsmiljöer i parken, med floden Seronera, som ger en värdefull vattenkälla till detta område och drar därför till sig vilda djur som är väl representativa för de flesta av Serengetis arter.

Vi anländer i tid för lunch och njuter av en eftermiddagssafari i Serengeti nationalpark.

 På kvällen anländer vi till ditt boende för kvällsfritid, middag och övernattning.

Boende – Mellanbudget: Serengeti vildmark läger – Helpension.

Morgon i Serengeti är en upplevelse värd att uppleva. Vi kommer att vakna upp omgivna av förtrollade ljud och lukten av vildmarken medans vi tittar på en magnifik hisnande soluppgångs vy i det oändliga Serengeti slätten. 

Efter frukost avgår du för en heldags game drive och utforskar Serengeti på jakt efter vilda djur. Serengeti nationalpark är ett världsarv som har många attraktioner än någon annan nationalpark i Afrika. Den stora migrationen, The Big Five, Unika fågelsamlingar, utrotningshotade arter, högsta koncentrationen av köttätare och växtätare, natursköna och spektakulära landskap är några av attraktionerna man kommer att se stöta på! 

På sen eftermiddag kör vi till ditt boende. Du fräschar upp mysigt runt lägerelden och njuter av att dela historier om dagens djurliv i väntan på middag. 

Boende- Mellanbudget: Serengeti vildmark läger – med helpension.

Under soluppgången letar vi efter stora katter medans de jagar, de jagar aktivt under tidig morgon.

Sedan fortsätter vi med en-påvägen game drive från Serengeti till Ngorongoro och njuter av det avkopplande landskapet längs vägen.

Efter en stund avkoppling i stugan, OM vädret TILLÅTER – avgår vi för en sen eftermiddagspromenad längs kraterkanten. Detta är den guidade turen runt Ngorongoro krater-kant. Njut av en lätt 90- minuts djurlivspromenad runt stugan och kraterkanten med vår bosatta naturforskare. På detta rent pedagogisk rundtur, kommer du att se en mängd fågelarter, vilda djur, växter och blommor samtidigt som du njuter av spektakulär utsikt över kratergolvet.

Därefter solnedgång upplevelse vid Ngorongoro krater kant – Detta är en viktig del av traditionellt safariliv, konceptet med att dricka drinkar medan du ser solen gå ner går tillbaka till tiden av de stora safarin på 1920-talet, som alla innehöll servering av elegant ”bush” cocktails med en oförglömlig bakgrund av den afrikanska solnedgången.

Vi börjar när solen börjar sin nedgång, vilket på ekvatorn vanligtvis är runt 18.00, Ngorongoro solnedgång resa börjar med en försiktig bilresa till en naturskön plats vid kraterns kant, där stolar, lampor, lägereld och bushbar med cocktailsnacks redan har satts upp.

Vi återvänder senare till din stuga som ligger inne i Ngorongoro-skyddet, fritid, middag och övernattning.

Boende på: Ngorongoro Serena stuga – Ligger på kraterkanten med perfekt utsikt mot kratern. Helpension.

Avstånd: 245 km/ ca. 3-4 timmar, från utgångsporten.

Vid soluppgången kör vi ner till kraterbotten för att se vilda djur. Med sitt rikliga vatten, utmärkt bete och naturligt skydd från de tätt bevuxna kraterväggarna, ger kratern skydd åt över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen.

Lunch kommer att intas på en picknickplats inne i kratern.
På eftermiddagen går vi upp i kratern och kör därefter tillbaka till Arusha.

Fortsätter till flygplatsen för kvällsflyg till din nästa destination.

Slutet på Tanzania äventyr Karibu Tena Tanzania.

11 Dagar

11 Dagar Tanzania Äventyrssafari (Kultur, natur & utforskning av vilda djur och växter).

Ingår

LejonBarnMedMamma

Mer information

Dagsplanering

Vid din ankomst till Kilimanjaro kommer ditt Lifetime Safari-team att vänta på dig med ett varmt välkomnande leende. Han hjälper dig att gå ombord på ditt fordon när han tar dig till ditt hotell i västra Kilimanjaro som ligger vid foten av berget.

Väl vid Kilimanjaro (beroende på din ankomsttid) kommer du att ha en fritids- och förberedelsedag där du deltar på vissa aktiviteter som erbjuds av stugan såsom flodvandring, gårdspromenad etc.

Förutom naturupplevelse, landskap sightseeing. Landskap fritidsdagen är en idealisk stund för dig att vänja dig vid miljö och väder.
(Om du anländer på natten kommer det att finnas ett alternativ att lägga till en lugn dag innan du startar turnén)

Boende på Simba gårdsstuga – Halvpension

(Klättring, natur, historia, landskap och fitness).

Tidigt på morgonen, normalt runt 06-07, hämtas du från ditt hotell med lunchpaket och överförs till Kilimanjaro nationalpark. Formaliteter avslutas vid Londorosi porten innan du får tillbaka i bilen och passerar Morum barriären, ända in på kanten av Shira-platån.

Shira-platån visar resterna av en forntida kaldera, en vulkankrater som gick ut ungefär ett halv miljon år sedan. Idag står den som ett världsarv, med djupa dalar och väderbiten lavaströmmar.
Dessa är underbart inramade nära Kibo-massivet, som liknar vridna, moderna skulpturer.

Utsikten över Kibo dominerar silhuetten när du slingrar dig runt platån och utforskar de mindre resta delarna innan du tar dig tillbaka till Morum barriär porten, där ditt fordon kommer att vänta för att du ska eskorteras tillbaka till ditt hotell.

Boende: Simba gårdsstuga – helpension

Efter en mysig frukost kör du till en närliggande kulturby som heter Olpopongi – byn erbjuder autentiska Masai erfarenheter.
Du kommer att tillbringa din dag i den autentiska Maasai-byn ”Olpopongi” och uppleva verkligt massajliv under din vistelse.

Museum & bytur, traditionell lunch, vandringssafari i massajernas territorium. Lär dig maasaijakttekniker & mer om naturlig massajermedicin & vilda djur är bland aktiviteter som du kommer att delta i.

Du kommer att tillbringa en natt på Maasai huset möblerat med Hygienic Toaletter, toaletter i europeisk stil & varmvattenduschar för din ultimata komfort.

Boende på Masai lerhydda vid Olpopongi.

Du hämtas upp vid din stuga efter frukost, på din 4WD Safari-jeeptur till Tarangire nationalpark. Ett av de mindre kända viltreservaten i Tanzania.

Tarangire konkurrerar med Serengeti i sitt stora antal och mångfald av vilda djur. Det är ett bra val för resenärer som vill möta fler djur och färre turister på safari. Tarangire nationalpark är känd som en underbar fågelskådningsdestination och även har ett stort antal vilt, särskilt under torrperioden, när Tarangire floden är den enda vattenkälla i området. Landskapet är också av särskilt intresse, på grund av det stora antalet natursköna baobabträd.

Boende: Tarangire Nyikani läger – helpension

På morgonkvisten beger vi oss till fots mot en av de mest avskilda delarna av Tarangire nationalpark, tillsammans med en utbildad och erfaren fältguide. Guiderna kommer att lära dig hur du känner igen och följer olika djurlivsspår.

Upplev spänningen i att möta och spåra djur på fot. Väck alla sinnen till liv och omfamna en värld där varje ljud, doft och böjt grässtrå är signifikant.

Turerna drivs på ett sätt som inte stör det naturliga fältet, eftersom sådana djur finns kvar omedveten och därmed ohotad för mänsklig närvaro. Alla parter förblir säkra och kan njuta av äventyret bland hisnande landskap.

Återvänd till lägret för brunch och avkoppling en stund, senbär det av för ytterligare en game drive för att utforska parken.

Efter tidig frukost kör vi mot porten till Tarangire och ser djurlivet längs vägen och vidare till Manyara Mto wa Mbu by där vi kommer att träffa vår lokala guide i byn och ta en cykeltur.

Leden leder från byn, till bananplantager och vidare till stranden av Manyara sjön, sedan följer vi strandlinjen. Vi cyklar bredvid flockar av flamingor och pelikaner. Flockar av gnuer, Zebror och giraffer brukar beta runt sjöns slätter. Resan är cirka 3 timmar. Där går du ombord på vårt fordon och går in i parken direkt till vår stuga för lunch och vila till sent på kvällen där du kommer att gå ombord igen för en nattlig safari – Utforska denna extraordinära jaktmark, hem till Afrikas häftigaste rovdjur.

En annan dimension av dina nattliga game drives är att komma in i Afrikas nattliga rovdjurs värld på en spännande nattkörningstur. Nattkörningstur vid Manyara sjön nationalpark är särskilt spektakulära, med månen som reflekterar mot sjön.

Efter en tidig middag, lämnar vi lägret ca kl. 20.00 och utforskar parken i cirka tre timmar. Din expertguide tar dig genom parkens olika livsmiljöer i sökning av nattaktiva djur och ljud, vilket ger dig ett helt annat perspektiv på sjön och sprickdalen branta sluttning.

Ett nattprogram avslutas kl 22:30 där du återlämnas till lägret för övernattning.

Boende på Manyara gröna läger  – helpension

Efter frukost checkar vi ut från lägret och kör till Treetop-gången som ligger nära porten. Manyara Treetop gången tar dig med på ett skyhögt äventyr ovanför den vackra skogen.

En promenad bland trädtopparna och upplev orörd natur och djurliv ur ett unikt perspektiv. Denna 370m höghöjdsgång börjar med en kort strandpromenad som gradvis stiger från marknivå upp genom baldakinen skog.

Man går över en serie hängbroar med tjockt nät på sidorna, och når en höjd 18 m från marken. Var och en av broarna slutar på ett utsiktsdäck runt trädstammarna. Dessa trädtoppsplattformar är perfekta ställen att stanna till och njuta av livet på taket bland fjärilar, apor och fåglar. Under denna promenad kommer guider att peka ut intressanta fakta om Manyara sjöns flora och fauna, samtidigt som du kan njuta av en unik fågelperspektiv över världen omkring dig.

 Detta är Tanzanias första trädtops gångväg och en av de längsta i Afrika. En stor utomhusaktivitet för naturälskare och äventyrssökande. Gör dig redo för en upplevelse du aldrig kommer att glömma!

Sedan fortsätter du till Serengeti nationalpark, genom den vackra högt belägna jordbruksmarken Karatu och den Ngorongoros naturskyddsområde. Vi lämnar höglandet bakom oss och går ner i hjärtat av det vilda Afrika – Serengeti nationalpark – med sina oändliga slätter, rullande i fjärran så långt ögat når.

Boende på Serengeti wayo gång läger – helpension

”Föreställ dig, du går på samma väg som elefanterna och andra vilda djur, du känner vinden genom ditt hår, hör ett lejon ryta i fjärran medans du känner lukten av naturen och vilda djur. Dina sinnen vaknar, när du bli en del av din miljö och vildmarken blir mer verklig”

Du vaknar till en mycket tidig frukost, för att sedan ge dig ut på en vandringssafari i Serengeti. Du kommer att tas i en viss promenadområde i vildmarken. Vandringssafari är den renaste formen av safari.

Att gå i Serengeti är helt annorlunda än game driving. Till fots är du en deltagare i vilda djurs värld snarare än en åskådare, en spännande och oslagbar safariupplevelse. Vilda djur och ekosystem i Serengeti nationalparken sägs vara den mest rikliga och mångsidiga i Afrika.

Efter en oförglömlig upplevelse återvänder vi till lägret för avkoppling och lunch. efter en stund avkoppling avgår vi för eftermiddagens game drive.

Boende på Serengeti Wayo gång läger – helpension

Morgon i Serengeti är en upplevelse värd att uppleva. Vi kommer att vakna upp omgivna av förtrollade ljud och lukten av vildmarken  medans vi ser på en magnifik hisnande soluppgångs vy i det oändliga Serengetis slätter. Efter frukost avgår du för en heldags game drive och utforskar Serengeti på jakt efter vilda djur.

Serengeti nationalparken är ett världsarv som har många attraktioner än någon annan nationalpark i Afrika. Den stora migrationen, The Big Five, Unika fågelsamlingar, Utrotningshotade arter, Högsta koncentration av köttätare och växtätare, natursköna och spektakulära landskap är några av attraktionerna man kommer att stöta på! På sen eftermiddag kör vi till ditt boende.

Vi fräschar upp mysigt runt lägerelden och njuter av att dela historier om dagens djurliv i väntan på middag.

Boende – Mellanbudget:
Serengeti vildmark läger – med helpension

Efter en lugn frukost fortsätter vi med en-påvägen game drive från Serengeti till Ngorongoro och njuter av avkopplande landskap längs vägen. Kommer tidigt till stugan för att njuta av stugan och dess omgivning.

Efter en stund avkoppling i stugan, avreser vi för solnedsgångsupplevelsen vid Ngorongoro krater kanten – Det här är en viktig del av det traditionella safarilivet, konceptet att dricka drinkar samtidigt som man ser solen gå ner går tillbaka till tiden för de stora safarin på 1920-talet, som alla innehöll servering av eleganta ”bush” cocktails mot den oförglömliga bakgrunden av den afrikanska solnedgången.

Vi börjar när solen börjar sin nedgång, vilket på ekvatorn vanligtvis är runt 18.00, Ngorongoro solnedgången börjar med en försiktig bilresa till en naturskön plats vid kraterns kant, där stolar, lampor, lägereld och bush bar med cocktailsnacks redan har satts upp. 

Återvänd senare till din stuga för kvällsfritid, middag och övernattning.

Boende på: Ngorongoro Serena stuga – Ligger på kraterkanten med perfekt utsikt mot kratern. Helpension.

Från utgångsporten Vid soluppgången kör vi ner till kraterbotten för vilda djur. Avstånd: 245 km/ ca. 3-4 timmar. 

Med sitt rikliga vatten, utmärkt bete och naturligt skydd från de tätt bevuxna kraterväggarna, ger kratern skydd åt över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen.

Lunch kommer att intas på en picknickplats inne i krater. På eftermiddagen går vi upp i kratern och kör tillbaka till Arusha.

Fortsätter till flygplatsen för din kvällsflyg till nästa destination. Slutet på Tanzanias äventyr är Karibu Tena Tanzania.

12 Dagar

12 Dagar Kalvningssäsong Migration Safari & Zanzibar -Strandsemester.

Resesammanfattning

En av de mest eftertraktade upplevelserna för vilda djur och naturentusiaster, den stora migrationen är ständigt rörlig cirkulär migration av över en miljon djur över Serengeti-Maras ekosystem. 

Detta är en omfattande safari i Tanzania som utforskar alla stora parker i Tanzania norra kretsen tillsammans med några intressanta vistelser för de aktiva resenärerna. En fantastisk safari med flera aktiviteter kombinerar vilda djur med guidad promenad på Ngorongoro krater-kanten, Bush frukost och luftballongäventyr.

Det inkluderar besök i Tarangire nationalpark, Ndutu Area, Serengeti nationalpark och Ngorongoro-kratern. I slutet av januari till och med mars äger det största spektaklet av Serengeti rum med gnuernas kalvningssäsong i
Ndutu-området. Ungefär 8 000 unga gnuer föds varje dag under toppen av Serengetis kalvningssäsong.

Efter din vilda safari är det fantastiskt att njuta av strandsemester i Indiska oceanen. Zanzibar är en unik
ö som har lyckats hitta en balans mellan att vara en kupa av aktivitet, lugn och avkoppling.

Det turkosa vattnet i havet och de vita sandstränderna som skuggas av palmer präglar denna paradis ö.

Ingår

Kilimanjaro

Mer information

Dagsplanering

Vid din ankomst till Kilimanjaro flygplats kommer ditt Lifetime Safari-team att vänta på dig med ett varmt välkomnande leende. Idag kommer du att ha en förare som hjälper dig att med transfer ta dig till ditt hotell i Arusha.

Boende på: Arusha Villa – På bed and breakfast

Efter frukost kommer din safariförarguide att hämta dig från din stuga och köra dig i din privata 4×4-safari jeep till Tarangire nationalpark. Parken är mest känd för sin elefantvandring, fågelskådning och tystnad autentisk safariatmosfär i en unik omgivning av baobabträd. Vi kommer att njuta av en game drive och utforska parken. Efter inträde fortsätter vi med en safariresa till lägret för varm lunch. Slappna av en stund innan avresa för eftermiddagens game drive. På sen eftermiddag tar din chaufför dig tillbaka till stugan för solnedgång cocktail. Njut av kvällsfriden vid lägerelden, middag och övernattning.

Boende på: Tarangire Sopa stuga – Beläget inne i parken – Helpension

Efter en tidig frukost, avresa för en morgon game drive i Tarangire nationalpark. Senare utcheckning från parken och ni körs till Gibb’s gård som ligger i Karatu-området för varm lunch.
Gibb’s gård är en exklusiv lantlig stuga som ligger på en kaffeplantage strax utanför Ngorongoros naturskyddsområde nära byn Karatu i Ngorongoros högland.

Efter lunch på Gibbs gården är du mer än välkommen att delta i de olika gårdsrelaterade aktiviteter som att hjälpa kockarna med deras grönsaksskörd, gård & trädgårdspromenader, samla några ägg och servera en smaskig mat till de hungriga smågrisarna.
Om du föredrar, gå över för att se hur du kan hjälpa till med skörden och produktionen av kaffe.

Senare kör du till din stuga i Ngorongoro.
Efter incheckning avgår vi för solnedgången på kraterfältet: ”Det är en viktig del av det traditionella safarilivet, konceptet att ta drinkar medan du ser solen gå ner går tillbaka till tiden för de stora safarin på 1920-talet, som alla innehöll servering av elegant ”bush” cocktails mot den oförglömliga bakgrunden av den afrikanska solnedgången.

Tidpunkten för att börja är när solen börjar sin nedstigning, som på ekvatorn vanligtvis är runt 18.00. Då börjar Ngorongoros solnedgång med en mild körning till en naturskön plats vid kraterns kant, där stolar, lampor, lägereld och bushbar med cocktail snacks redan ha satts upp.

Musikunderhållning kan också tillhandahållas.” Senare tillbaka till stugan för att fräscha upp dig redo för middag och övernattning.

Boende på: – Ngorongoro Serena stugan – helpension – stugan ligger inbäddad på kraterkanten med perfekt utsikt mot kratern.

Vid soluppgången kör du ner till kratergolvet för att utforska det vilda livet. Med sitt rikliga vatten, utmärkt bete och naturligt skydd från de tätt bevuxna kraterväggarna, ger kratern skydd åt över 25 000 djur, inklusive den hotade svarta noshörningen.

Efter en stunds njutning av den hisnande faunan och floran i kratern, kör vi vidare till Ndutu-slätten med en påvägen game drive. På sen eftermiddag anländer du till ditt boende för kvällsfritid, middag och övernattning.

Boende på: – Masek sjön Tented stugan – helpension.

Efter en avslappnad frukost har du en chans att bevittna migrationerna i Ndutu-slätten. Under game drive, kommer du att kunna se de bördiga Ndutu-slätterna förvandlas till kalvningsplatser och kalvkammare för de. stora migrationen. Detta lockar också massor av rovdjur som jagar sårbara unga gnuer.

Att betrakta cirkeln av livet som har sin naturliga gång, kommer att bli en oförglömlig upplevelse för livet. ”Idag är dagen då du kan ha möjlighet att ta en luftballongtur i gryningen när solen gyllene strålar lyser upp Ndutu-slätten”. ”Ballongsafari-äventyret börjar tidigt på morgonen ungefär klockan 05.00 när du lämnar din stuga. Det är fortfarande mörkt och du kan ha turen att se nattdjur på väg till lanseringsplatsen.

När du kommer fram möter du din pilot och se hur din ballong blåses upp och förbereds för uppskjutning. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång och demonstration av ombordstignings- och landningsposition går du ombord på din ballong och lyfter av! Gå upp när solen går upp. Luftballongen flyger i vilken riktning dagens vindar än är på väg över detta underbara område.

Din pilot kommer att använda varierande höjder och luftlager för att navigera ballongen över detta fantastiska område och se de vilda djuren och njuta av att titta runt. Vi siktar på att flyga i ungefär en timme, beroende på förhållandena.

Efter landning firar du på det traditionella sätt med en champagnetoast innan du beger dig till en speciell frukost i bushen under ett akaciaträd.

På eftermiddagen går du tillbaka till din stuga för varm lunch och kopplar av en stund innan du går beger dig till Serengeti med en game drive.

Boende på: Acacia Central läger med helpension

Morgonen i Serengeti är en upplevelse värd att uppleva. Du kommer att vakna upp omgiven av förtrollade ljud och doften av vildmarken samtidigt som du tittar på en hisnande utsikt över soluppgången på de ändlösa slätterna i Serengeti. 

”Varje ögonblick på safari är extraordinärt, men vissa ögonblick sticker verkligen ut.”

 En avslappnad frukost i hjärtat av Serengeti är just ett sådant ögonblick, din privata bushfrukost följer efter ett väckningssamtal tidigt på morgonen, innan du kör genom gryningen till en favoritplats varifrån du kan se solen gå upp – vid kullen.

Bara du, din kock och din chaufför, serverar en varm måltid och en rad läckra buffédelikatesser.
Efter frukost, fortsätt med en heldags game drive och utforska Serengeti på jakt efter att beskåda vilda djur.

Serengeti nationalparken är ett världsarv som har fler upplevelser än någon annan nationalpark i Afrika. Den stora migartionen, The Big Five, Unika fågelsamlingar, Utrotningshotade arter, Högsta koncentration av Köttätare och växtätare, natursköna och spektakulära landskap är några av upplevelserna man kommer att stöta på!

På sen eftermiddag kör vi tillbaka till ditt boende. 
Efter det så fräshar vi upp och njuter av att dela berättelser om dagens djurliv.

Boende på: Acacia Central läger – helpension.

Efter en lugn frukost kör du till Seronera landningsbana med game drive till ditt flyg kl. 11.00 till Zanzibar. När vi anländer till Zanzibars flygplats kommer vår guide att möta dig och åka till din strandresort för avkoppling.

Boende: Lyx.
Ocean Paradise strandresort & Spa i Superior-rummet – halvpension.

Du kommer att ha 4 hela dagar på stranden för att koppla av, varva ner och sola, med möjlighet att välja olika aktiviteter och utflykter enligt dina intressen som t.ex – Snorkling – kitesurfing – Safari blå – Kryddtur – Kryssning i solnedgången – Jozani-skogsbesök – Prison Island-turné – Chumbe Island etc.

Observera: Alla aktiviteter kan bokas och organiseras på marken genom vår guide med extra kostnader.

Boende: Lyx.
Ocean Paradise strandresort & Spa i Superior-rum – halvpension.

Efter frukost kommer vår chaufför att hämta dig från din badort för att överföra dig till Zanzibars flygplats för din flygresa tillbaka hem.

Om tiden tillåter, ta en guidad rundtur i stenstaden på de historiska platserna i Stone Town. Under guidningens turné, kommer du att uppleva staden & Zanzibars sanna kultur, besöka det berömda förundrans hus, den sultanpalats, det gamla museet och den gamla marknaden där du kan handla olika frukter och kryddor.

Du kommer också att se katedralkyrkan och det gamla apoteket.
Du kan fortsätta med en gratis promenad i gränderna i gamla stan, titta på det lokala vardagen och hitta vackra handgjorda souvenirer i de små butikerna.

Fortsätt senare till flygplatsen för ditt flyg tillbaka hem efter ditt Tanzania äventyr.

Open chat
Hej vill du komma i kontakt med oss?