Golf, safari och äventyr för kompisgänget!

Tanzania erbjuder mycket mer än bara safari. Det går utmärkt att kombinera safarin med andra aktiviteter.

8 dagar av upplevelser

Life Time Safaris blev ombedd att sätta ihop ett program för en grupp vänner, sex till antalet, för en veckas vistelse i Tanzania under mars månad 2017.  På gruppens vi-vill-göra-lista fanns safari i Serengeti och Ngorongoro-kratern, att uppleva Kilimanjaro utan bestigning, bekanta sig med det lokala livet och kulturen i Arusha, och sist men inte minst: en hel del golf!

Utifrån dessa önskemål och i dialog med gruppens ”reseledare”  satte Life Time Safaris ihop följande veckopaket (safariboende med helpension, övrigt boende inkluderar frukost)

Dag 1

Transfer från flygplatsen till Arusha City för incheckning på Mount Meru Hotell. Golf på Gymkha Club, Arusha. Kvällen fri för middag och upptäcktsfärd i Arusha.

Dag 2

För en heldag med golf och lunch på Kili Golf Club, en av Tanzanias mest välrenommerade banor. Sedan transport tillbaka till Mount Meru Hotel. Kvällen fri.

Dag 3

Avfärd från hotellet efter frukost till Serengeti nationalpark. Lunch ute i det fria och ”game drive” under eftermiddagen. Incheckning på Katikati tented camp.

Dag 4

Heldagssafari  i Serengeti med möjlighet till ballongsafari – ballongen svävar lågt över savannen tidigt på  morgonen då djuren är som mest aktiva.*

*Kostnad för ca en timmes ballongsafari är $560 per person.

Dag 5

Efter frukost avfärd från Serengeti till Ngorongoro naturskyddsområde för jeepsafari i den gigantiska Ngorongoro-kratern.

Dag 6

Avfärd till Kili Golf Club direkt efter frukost för ännu en heldag med golf. Därefter går resan tillbaka till Arusha för middag på egen hand.

Dag 7

Dagsutflykt till Moshi Town för vandring i Kilimanjaros nationalpark och för att uppleva Kilimanjaro och bada i vattenfall med berget som fond.

Dag 8

Förmiddagen fri för shopping och lunch, därefter transfer från Mount Meru Hotel till Kilimanjaro International Airport för hemfärd till Sverige.

”Lifetime Safaris erfarenhet och kunskap i Tanzania gjorde denna resa oförglömlig och har gett mig upplevelser jag kommer bära med mig resten av livet.”
– Anders Urdén

Nu är det din tur att berätta om dina resedrömmar

Boka din drömresa