SafariLogga

Lifetime Safaris

Vi förvandlar dina resedrömmar till upplevelser

DayTripMasaj

Maasai Wildlife Experience – lev som massajerna

Är du beredd att slänga all bekvämlighet överbord för att få en verkligt speciell upplevelse och handfasta erfarenheter av en främmande kultur? Då är Life Time Safaris massajläger i West Kilimanjaro något för dig.

Vistelsen ger unika insikter

Vistelsen ger unika insikter och kunskaper om vad som krävs för att överleva på savannen, tekniker och färdigheter som förfinats under århundraden: hur man spårar vilt, fäller ett byte med spjut och pilbåge, hur man hittar mat och vatten. Du får lära dig att gör upp eld på traditionellt sätt och hur man slaktar och tillreder en antilop eller en get. Hårt jobb, men belöningen är oförglömliga måltider med nya vänner i lägereldens sken.

MasajByn

Unika upplevelser

I denna by lever byborna fortfarande helt enligt massajernas gamla traditioner och kontakten med omvärlden är minimal. Här vistas du i väglöst land långt ifrån alla former av bekvämligheter: toaletter, rinnande vatten, snabbmat och facebookuppdateringar – det är bara du, savannen och dina värdar, massajerna. Du sover på kohud i en hydda, delar bybornas vardagliga sysslor och bidrar till byns hushållning. Den enda mat och dryck som erbjuds är den som ingår i massajernas vanliga kosthållning.

MasajFolket2

vänder sig till dig som har gedigen erfarenhet av vildmarksliv

Denna aktivitet vänder sig till dig som har gedigen erfarenhet av vildmarksliv och som vet att du klarar tuffa utmaningar i en krävande miljö, såväl fysiskt som mentalt. Som gäst i byn måste du vara beredd att underordna dig dess regler och hierarki – räkna inte med något särbehandling eller gräddfil. I gengäld får du en upplevelse utöver det vanliga och ett äventyr för livet, samtidigt som du tillägnar dig kunskaper om massajernas traditionella kultur och livsstil som är få förunnat.

MasajFolket

Nu är det din tur att berätta om dina resedrömmar

Open chat
Hej vill du komma i kontakt med oss?